Gondoskodás

megéri időben elkezdeni

A nyugdíjrendszer átalakítása,
a magánnyugdíjpénztárak meg-
szűnése ráirányította a figyel-
met az időskori öngondoskodás
fontosságára. Egyre többen látják
át azt, amit a szakemberek már
évek óta mondanak:
a felosztó-kirovó elven működő
rendszerekből aligha várhatunk
akkora nyugdíjat időskorunkra,

Referenciák

ügyfeleink bizalma

Ügyfeleink bizalma a legnagyobb
elismerés számunkra. Az, hogy
minket választottak, nemcsak
megtiszteltetés, hanem felelős-
ség is. Munkánk mércéje az
ügyfeleink elégedettsége. Megol-
dásainkban ötvözzük az üzleti
tanácsadó kollégáink tapasztala-
tait az ügyfelek igényeinek
felmérésében, kiszolgálásában

Újdonságok

a Qualitativónál

Union - Elán

Állásajánlatok

 Új Kollégáink

 

 

 

Megéri időben kezdeni az öngondoskodást

A nyugdíjrendszer átalakítása, a magánnyugdíjpénztárak megszűnése ráirányította a figyelmet az időskori öngondoskodás fontosságára. Egyre többen látják át azt, amit a szakemberek már évek óta mondanak: a felosztó-kirovó elven működő rendszerekből aligha várhatunk akkora nyugdíjat időskorunkra, amely elegendő lenne az életszínvonalunk fenntartásához. El kell kezdenünk tudatosan félretenni a nyugdíjas éveinkre.


A nyugdíjasok száma egyre nő, és a jelenlegi foglalkoztatási arányok mellett még egy a mostaninál magasabb, negyvenszázalékos nyugdíjjárulék is csupán az átlagfizetés ötödének megfelelő időskori ellátást tudna fedezni. Jelenleg a legalább negyven év munkaviszony után nyugdíjba vonulók keresetük kétharmadára számíthatnak. Ha tehát nyugodtak szeretnénk lenni a nyugdíjas éveink anyagi biztonsága tekintetében, idejében meg kell kezdenünk az öngondoskodást, vagyis kiválasztanunk a nyugdíj-előtakarékosság számunkra legkedvezőbb formáját, amely flexibilis és az életpályánkhoz igazodó. Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelőt, tudatosabbnak kell lennünk, és több időt kell rá szánnunk. A mi feladatunk egybe esik az Önökével, bátran kérhetik segítségünket – főként azért, mert évtizedekre szóló döntést készülünk meghozni.

 

Mire készüljünk egy ilyen tanácsadásnál?

A tanácsadó szembesíteni fog minket a tényekkel: mekkora tőkét kell összegyűjtenünk a nyugdíjig, és ehhez milyen megtakarítási konstrukciók közül választhatunk. A tanácsadók az igények részletes felmérésében is részt tudnak venni: segítenek számba venni a rendszeres bevételeinket és a már elkezdett megtakarítási programjaink megítélésében, hogy valóban a számunkra legjobb lehetőséget választottuk-e. Ezután meghatározzák, hogy az általunk megjelölt célok milyen összegű rendszeres megtakarítást tesznek szükségessé, illetve áttekintik, hogy az aktuális megtakarítások szintje elegendő lesz-e az általunk kijelölt célok eléréséhez, illetve hogyan lehetne ezen növelni. De a tanácsadókat a szerződés tartama alatt is felkereshetjük, és pénzügyi, befektetési tanácsokat kérhetünk tőlük.

Mikor érdemes elkezdeni a megtakarítást?

Magyarországon a nyugdíjas évekre való anyagi felkészülés fontosságára igazán a gazdasági válság döbbentette rá az emberek nagy többségét. Bármikor el lehet kezdeni, de jobb minél hamarabb. Könnyen belátható ugyanis, hogy minél kevesebb idő áll rendelkezésünkre, annál nagyobb áldozatot követel, ha megfelelő tőkét akarunk felhalmozni. Ha már az első fizetésünkből elkezdtünk félrerakni, vagyis 30-40 vagy akár 50 évünk van a megtakarításra, akkor egy viszonylag kis kockázatú befektetést választva is komoly összeget gyűjthetünk össze, viszonylag kis anyagi befektetéssel.

A megtakarítás megfelelő összegének kiválasztása egyénenként és családonként is változó, hiszen más-más szokásaink és céljaink vannak. Érdemes úgy számolni, ahogy tőlünk nyugatabbra, ahol komoly pénzügyi stratégiájuk van az embereknek: minden bevétel tíz százalékát tegyük félre a nyugdíjas évekre. Ha egyik megoldás sem fér bele a család pénzügyi helyzetébe, akkor azt a legnagyobb összeget kell megtakarítani, amit még minden nehézség nélkül tudunk nélkülözni.

Ötven fölött azt azért szem előtt kell tartani a befektetési formák közül válogatva, hogy 10 év alatti futamidőre inkább a kisebb kockázat javallott. Kevésbé rutinos befektetőnek mindenképpen célszerű szakember tanácsát kérnie.Union - Elán

Az UNION-Elán befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó, teljes életre szóló életbiztosítás kitűnő partner a jövőről való gondoskodásban. A folyamatos megtakarítás mellett lehetőséget nyújt nagyobb eseti többletbevételek befektetésére is, ezáltal biztosítja a dédelgetett célok anyagi hátterének megteremtését.

kérjen megkeresést

Amennyiben Önt érdeklik cégcsoportunk szolgáltatásai,
itt kérheti személyes jelentkezését, illetve,
ha Ön már ügyfelük, itt is jelezheti további igényét
a szolgáltatásainkra. 

Jellemző tulajdonságaink:

kreatív megoldások
személyreszabott tanácsadás
piacvezető árak

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:

1149 Budapest,
Nagy Lajos Király útja 214.
Tel./Fax:  (+36 1) 433-3380
Pintér Lilla irodavezető (70) 330-5603